Fogpótló kezelések

Kerámia leplezésű korona

A lecsiszolt fogra egy fémsapkát öntenek, majd ezt fogszínű kerámiával borítják. Ez a kerámia teljesen eltakarja a fémet,ezáltal esztétikus.A biokompatibilitás és az esztétika legmagasabb követelményeit is kielégíti, ha a fémsapka nemesfémből készül. Ezek a koronák stabilak,hosszú élettartamúak,a kerámia leplezés színtartó, magas esztétikai hatást biztosít.

Kép

Fémmentes kerámia korona

Abban az esetben, ha a lecsiszolt fogra nem készül fémsapka, hanem teljes egészében kerámiából lesz kialakítva, fémmentes vagy teljes kerámia koronáról beszélünk. Mivel ilyenkor nincs jelen fém, önmagában a kerámiának nagy a fényáteresztő képessége, így magas esztétikai követelményeknek felel meg. Manapság a legtökéletesebb, legbiokompatibilisebb, legesztétikusabb fogpótlás.

Kép

Galván arany korona

A lecsiszolt fogcsonkra nem csak öntéssel készíthetünk fémsapkát, hanem úgynevezett arany galvanizálással is. Ezáltal egy színtiszta aranyból készült, nagyon vékony, mindössze 0,2 mm vastagságú sapkát kapunk, melyet kerámiával leplezünk. Az így készült koronák kimagaslóan pontosak és a sárga arany alap miatt egy nagyon életteli színhatást biztosítanak.

Hidak

A foghiányok megszüntetésére a maradó fogak elhelyezkedésétől függően, különböző lehetőségek állnak a fogorvos rendelkezésére. A híd egy olyan fogpótlás, amely a hiányt pótló műfogakat a szomszédos maradék fogakhoz rögzíti.

A kerámiával leplezett hidaknak mindig van egy fém alapja, melyet fémváznak nevezünk. Anyaga lehet nemesfém (ez a legtökéletesebb) vagy nem nemesfém. A fémvázra kerül a kerámia leplezés, így az esztétikai megjelenése kimagasló. A fémváz biztosítja a híd stabilitását, hosszú élettartamát.

Kombinált fémlemezes pótlások

Az őrlőfogak nagymértékű hiánya esetén a pótlásokat rögzített és kivehető pótlások kombinációjával valósíthatjuk meg. A frontfogakat koronával látjuk el, melyeken kialakítják a speciális finommechanikai rögzítőelemeket, ehhez csatlakoztatható a kivehető fémlemez a műfogakkal. Kívülről nem látható a kivehető rész rögzítése, mely előnyös a páciens számára.

Kép

Teljes lemezes fogpótlás, protézis

Akkor készülnek amikor már nincs fog az állcsontban. Rögzítésére felhasználják a nyálkahártya ventilhatását, a kapilláris nyomást, a rágónyomást és a gravitációt. Anyaga általában műanyag, részei alaplemez, műíny és műfogak.

Kép
Egyeztessen időpontot szakorvosainkhoz egy ingyenes konzultációra!

Kapcsolat

Ha kérdése lenne keressen alábbi elérhetőségeinken:
Kérem, várjon... Kérlek, várj