Fogpótló kezelések

Fémkerámia korona

A lecsiszolt fogra egy fémvázat készít a fogtechnikus, majd ezt egy a saját fogszínnek megfelelő színű kerámiával borítja. Ez a kerámia teljesen eltakarja a fémet, ezáltal ennél a pótlásnál is biztosított az esztétikus megjelenés. A biokompatibilitás és az esztétika legmagasabb követelményeit is kielégíti, ha a fémváz nemesfémből készül. Ezek a fajta koronák stabilak,hosszú élettartamúak, a kerámia leplezés színtartó ami magas esztétikai hatást biztosít.

Kép

Fémmentes kerámia korona

Ebben az esetben, a lecsiszolt fogra nem készül fémváz, hanem a korona váza egy porcelán tömbből van kialakítva, kifaragva, majd erre kerül a kerámia leplezés. Mivel ilyenkor nincs jelen fém, önmagában a kerámiának nagy a fényáteresztő képessége, így magas esztétikai követelményeknek felel meg. Manapság a legtökéletesebb, legbiokompatibilisebb, legesztétikusabb fogpótlás. Főként a front régió koronázásra ajánljuk. 

Kép

Hidak

A foghiányok megszüntetésére a maradó fogak elhelyezkedésétől függően, különböző lehetőségek állnak a fogorvos rendelkezésére. A híd egy olyan fogpótlás, amely a hiányt pótló műfogakat a szomszédos maradék fogakhoz rögzíti.

A kerámiával leplezett hidaknak mindig van egy fém alapja, melyet fémváznak nevezünk. Anyaga lehet nemesfém (ez a legtökéletesebb) vagy nem nemesfém. A fémvázra kerül a kerámia leplezés, így az esztétikai megjelenése kimagasló. A fémváz biztosítja a híd stabilitását, hosszú élettartamát.

Természetesen ezek a fogpótlások elkészíthetőek fémmentes anyagból is. A különbség a két pótlás között leginkább az esztétikában jelentkezik.

A hídtag alatti terület tisztán tartása külön figyelmet igényel, ezen módszer elsajátításában segítségére lehet fogorvosa vagy dentálhigiénikusa!

Kép

Kombinált fémlemezes pótlások

Az őrlőfogak nagymértékű hiánya esetén a pótlásokat rögzített és kivehető pótlások kombinációjával valósíthatjuk meg. A frontfogakat koronával látjuk el, melyeken kialakítják a speciális finommechanikai rögzítőelemeket (úgynevezett precíziós elemeket), ehhez csatlakoztatható a kivehető fémlemez a műfogakkal. Kívülről nem látható a kivehető rész rögzítése, mely előnyös a páciens számára.

Kép

Teljes fogpótlás, protézis

Akkor készülnek amikor már nincs fog az állcsontban. Rögzítésére felhasználják a nyálkahártya ventilhatását, a kapilláris nyomást, a rágónyomást és a gravitációt. Anyaga általában műanyag, részei alaplemez, műíny és műfogak.

Kép
Egyeztessen időpontot szakorvosainkhoz egy ingyenes konzultációra!

Kapcsolat

Ha kérdése lenne keressen alábbi elérhetőségeinken:
Kérem, várjon... Kérlek, várj