Konzerváló kezelések

Barázdazárás

A fogak barázdáiba folyékony tömőanyagot fecskendezünk, mely lezárja a további káriesz kialakulásának lehetőségét.

Tömés és Inlay

A konzerváló fogászat egyik alapterülete a különböző anyagokból készített fogtömés. Készülhet Amalgámból, kompozit anyagból és kerámiából is. A legtöbb kérdés általában az Amalgámmal kapcsolatban merül fel.

Az Amalgám tömések korábban a konzerváló fogászat gyökeres részét képezték, manapság viszont már egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán alkalmazzák. Esztétikai és egészségmegőrző szempontból sokszor ajánlják a fogorvosok ezen tömések cseréjét.

A legáltalánosabb megoldás erre a kompozit vagy fehér tömés.  Az Amalgám eltávolítása után a keletkezett üregbe fényre kötő, kompozit anyagot juttatnak. Az anyag megszilárdulásával el is készül az új, fehér tömés.

A modern kori fogászat, azonban - így a Rosengarten Weiss Dentál is egyre gyakrabban alkalmazza a kerámiából készült "töméseket", az úgynevezett Inlay, vagy Onlay-eket. Ezek olyan laboratóriumi körülmények között előállított kerámia fogpótlások, melyek tökéletesen illeszkednek a korábban kialakított üreghez. Esztétikai és minőségi szempontból is jobb választás, mint a hagyományos esztétikus tömés.

Előtte- Amalagám és fehér tömések                                       Utána- Kerámia Inlay

Kép

Gyökérkezelés

A fogmegtartó- vagy konzerváló fogászati kezelés másik nagy területe a gyökérkezelés.

A gyulladt fog megmentésének egyetlen lehetséges módja, ha a fogat gyökér kezeljük. A gyökérkezelés nagyon bonyolult és sokszor egy specialista számára is kihívást jelentő kezelést jelent. A hátsó, rágó fogak legtöbb esetben három, de előfordulhat, hogy négy csatornával is rendelkeznek, melyek gyakran csak nehezen átjárhatóak. A Rosengarten Weiss Dentál speciális kézi- és gépi eszközökkel rendelkezik, hogy specialistánk Dr. Bartha Tibor a lehető legpontosabb munkát végezhesse el. 
Amennyiben a gyökérkezelés folyamán a gyulladást sikerült megszüntetni és a fog teljesen panaszmentes, biokompatibilis gyökértömő anyag kerül a kitisztított gyökércsatornába. A kezelés során "elvett" foganyagot kompozit töméssel, Inlay-el vagy koronával pótoljuk.

Kép
Egyeztessen időpontot szakorvosainkhoz egy ingyenes konzultációra!

Kapcsolat

Ha kérdése lenne keressen alábbi elérhetőségeinken:
Kérem, várjon... Kérlek, várj